pääsiäisyön messu

la 8.4. klo 23.00 – 23.55
myöhäiskeskiaikainen seinämaalaus, joka esittää haudastaan nousevaa voittoisaa Kristusta ja nukkuvia vartiosotilaita

Pyhän Ristin kirkko

(yöpalvelus kylmässä kirkossa; sitten pääsiäislammasta Hattula-Pirtissä)

"Kiittäkää Herraa!
Kiittäkää, Herran palvelijat,
te, jotka öisin toimitatte palvelusta
Herran temppelissä!
Kohottakaa kätenne pyhää paikkaa kohti
ja kiittäkää Herraa!" (Psalmi 134)

Pääsiäisen vietto alkaa myöhään hiljaisen lauantain iltana pimeässä yössä, hämärässä kirkossa.  Hattulan Pyhän Ristin kirkossa ei ole koskaan ollut lämmitysjärjestelmää, ja keväällä sisällä kirkossa voi olla kylmempää kuin ulkona – pukeudu sen mukaisesti!

Ari Lehtonen johtaa sekä Pyhän Ristin kuoroa että seurakunnan yhteistä laulua.  Liturgina toimii kappalainen Jouni Salko.  Saarnavuorossa on kolme piispaa kirkon historian varhaisilta vuosisadoilta:  Sardeen piispa Meliton, Konstantinopolin piispa Johannes Krysostomos ja Rooman piispa Gregorius.  (Eivät puhu pitkään!)

VIRRET:  87.  94.  90.

Pääsiäisyön messu kestänee vajaan tunnin, minkä jälkeen voi siirtyä lämpimään Hattula-Pirttiin (noin 150:n metrin päähän) nauttimaan minttuteetä, lammasta ja muuta hyvää.  Tervetuloa kirkkoon ja pääsiäisaterialle!

Tätä tilaisuutta ei videokuvata.  Seuraava internet-lähetys Hattulan seurakunnan jumalanpalveluksesta on sunnuntain kello 10 messusta.

  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä
  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

kappalainen
Parolantie 45
13720 Parola

Pastori kypsässä keski-iässä löysi monien pätkätöiden jälkeen itselleen vakituisen paikan Hattulan seurakunnasta vuonna 2017 ja muutti tänne.  Kappalaisen virassa teen osani kaikille papeille kuuluvista töistä:  saarnaan, messuan, kastan ja hautaan, tapaan seurakuntalaisia ja vierailen hoitolaitoksissa.  Vuonna 2023 olen kakkosriparin ja päivärippikoulun pappi.  Lisäksi huolehdin seurakunnan lähetystyöhön ja aikuistyöhön liittyvistä asioista.

Minut vihittiin pappisvirkaan vuonna 1990 Kuopiossa, ja ehdin saada kuukausipalkkaa papin töistä neljältätoista eri seurakunnalta Suomessa ennen asettumistani Hattulaan.  Seurakuntapapin töiden lisäksi olen ollut myös lähetystyössä (1995-98 Namibiassa), kriisinhallintajoukon sotilaspappina, opettajan sijaisena, freelance-kielenkääntäjänä ja koti-isänä.  (Ainoa lapseni on nyt aikuinen eikä asu täällä päin.)