juhannuspäivän jumalanpalvelus

la 24.6. klo 10.00 – 11.00
vanhaan kirkkopihaan johtava porttikäytävä

Pyhän Ristin kirkko

Jumalanpalvelus Pyhän Ristin kirkossa alkaa Johannes Kastajan päivänä aamukymmeneltä. (Muuten Pyhän Ristin kirkko on tämän päivän suljettuna.)

Pyhän Ristin kirkko on vanhin säilynyt Hattulan seurakunnan kirkkorakennus, muurattu tiilestä joskus 1400-luvulla ja somistettu runsain seinä- ja kattomaalauksin 1510-luvulla.  Nykyään kirkko on käytössä enimmäkseen kesällä.  Johannes Kastajan päivänä eli juhannuspäivänä kokoonnumme sinne jumalanpalvelukseen, jossa emme vietä ehtoollista.  Myöhemmin päivällä juhannuspäivän jumalanpalvelukseen kokoonnutaan Tyrvännön kirkossa (katso erillistä ilmoitusta).  Heinä- ja elokuussa Pyhän Ristin kirkko on käytännössä Hattulan seurakunnan pääkirkko.

Johannes Sakariaanpoika, lisänimeltään Kastaja, oli sukua Jeesus Nasaretilaiselle ja toimintansa puolesta Jeesuksen edeltäjä.  Johannes kovisteli kansaa parannuksen tekoon.  Johannes syntyi noin puoli vuotta ennen Jeesusta, joten vietämme hänen merkkipäiväänsä puoli vuotta ennen joulua.

Papin tehtävissä on Miikka Anttila ja kanttorina Ari Lehtonen.  Kolehti kerätään Sininauhasäätiölle.  Tervetuloa kirkkoon!  Jumalanpalvelukseen voi osallistua myös "etänä".  Suora lähetys seurakunnan YouTube-kanavalla alkaa kello 9.55.

Pyhän Ristin kirkko on keskikesällä useimpina päivinä avoinna tutustumista varten matkailijoille ja muille, ei kuitenkaan juhannusaattona eikä juhannuspäivänä.  Juhannuksena kirkkoon pääsee vain juhannusyön kello 23:n hartaushetkeen ja tähän juhannuspäivän kello 10 jumalanpalvelukseen osallistumista varten.

  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

YouTube, Hattulan seurakunta Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

seurakuntapastori
Parolantie 45
13720 Parola

Varhaiskasvatuksen ja diakonian pappi, Yhteisvastuukeräyspäällikkö