juhannuspäivän jumalanpalvelus

la 24.6. klo 12.00 – 13.00
pasuunaa soittavaa enkeliä esittävä puinen veistos

Tyrvännön kirkko

Jo joutui armas aika

Johannes Kastajan päivänä eli juhannuspäivänä Hattulan seurakunnassa järjestetään kaksi jumalanpalvelusta, ensin aamukymmeneltä Pyhän Ristin kirkossa ja sitten tämä keskipäivän jumalanpalvelus Tyrvännön kirkossa.  Tervetuloa Tyrväntöön!

Johannes Sakariaanpoika, lisänimeltään Kastaja, oli sukua Jeesus Nasaretilaiselle ja toimintansa puolesta Jeesuksen edeltäjä.  Johannes kovisteli kansaa parannuksen tekoon.  Johannes syntyi noin puoli vuotta ennen Jeesusta, joten vietämme hänen merkkipäiväänsä puoli vuotta ennen joulua.

Papin tehtävissä on Miikka Anttila ja kanttorina Ari Lehtonen.  Kolehti kerätään Sininauhasäätiölle.  Tätä tilaisuutta ei videokuvata.

Tyrväntö oli vuosisatojen ajan Hattulaan kuuluva kappeliseurakunta, kunnes siitä tuli itsenäinen kunta ja seurakunta.  1970-luvulla lakkautettiin ensin Tyrvännön kunta, jonka pääosa liitettiin Hattulaan ja pohjoisimmat kylät Sääksmäkeen, ja lopulta myös Tyrvännön seurakunta.  Hattulan seurakunta kuitenkin järjestää tilaisuuksia Tyrvännön kirkossa ympäri vuoden, yleensä muutaman viikon välein.  Perinteinen Tyrvännön kirkkopyhä on heinäkuun toisena sunnuntaina (tänä vuonna 9.7.), jolloin kirkossa kokoonnutaan messuun (katso erillistä ilmoitusta).

Parolantie 45
13720 Parola