Tyrvännön kirkko ulkoa talvella

Tyrvännön kirkko

4. paastonajan sunnuntai (Laetare). Teemana: Elämän leipä
Vanhan antifonitekstin alkusanasta (Jes. 66:10) saatu nimitys laetare (= iloitkaa) ilmaisee, että tämä sunnuntai on eräänlainen levähdyspaikka, virvoittava keidas paastonajan erämaavaelluksella.

Tätä pyhää on sanottu puolipaastosunnuntaiksi, sillä se sijaitsee keskellä paastonaikaa. Toinen nimitys on leipäsunnuntai, koska päivän tekstit puhuvat viidentuhannen ruokkimisesta ja ihmisten tarvitsemasta hengellisestä ravinnosta. Jeesus itse on elämän leipä. Hän jakaa lahjojaan meille ja opettaa meitä jakamaan omastamme tarvitseville. Sisällöltään tämä sunnuntai sivuaa kiirastorstain aihepiiriä.

Liturgina Teija Kallio, avustavana pappina Saija Alanko, kanttorina Elina Remes, seurakuntamestarina Susanna Westerlund.
Kolehti kerätään Raamattutyöhön Intiassa Suomen Pipliaseuran kautta.