ETÄPASSIN TEHTÄVÄT:

Rippikoulun etäpassin tehtävät on jaettu viiteen kokonaisuuteen.  Jokaisen etä­tehtä­vän löydät omalta sivultaan myöhemmin tämän kirjeen liitteistä.  Etätehtävät ovat:

 1. Virtuaalijumalanpalvelukseen osallistuminen
 2. Virtuaalihuilikselle osallistuminen
 3. Musiikkitilaisuus & musatapahtuma
 4. Lähetystyön tehtävät
 5. Diakoniatyön tehtävät

Lähetä jokainen tehtävä leirisi ohjaajalle esimerkiksi Whatsappissa tai sähköpostissa kuvana tai muuna tiedostona. Muista merkitä kuhunkin tehtävään oma nimesi ja leiri jolle olet tulossa! Palauta tehtävät viimeistään 31.5.2020!!

Jos sinulla syntyy minkäänlaisia kysymyksiä ota yhteyttä leirisi ohjaajaan tai Aleksiin, Joonakseen tai Caritaan! J  Oman leirisi yhteystiedot löydät aivan tämän lärpäkkeen lopusta!

Aleksi Riikonen, rippikouluteologi, puh. 040 8277 635

Joonas Oja, nuorisotyönohjaaja, puh. 045 6577 146

Carita Rosberg, nuorisotyönohjaaja, puh. 050 5945 144

 1. Virtuaalijumalanpalvelus

Tehtävä:

Osallistu Hattulan seurakunnan virtuaalijumalanpalvelukseen niin monta kertaa kuin passistasi vielä puuttuu merkintöjä.

Tee jokaisesta käynnistä video TAI audio TAI kirjallinen tuotos ja lähetä tuotos rippileirisi ohjaajalle.

Vastaa tuotoksessasi näihin kysymyksiin:

 • Mikä oli päivän aihe?
 • Mitä näit kirkossa? Montako kynttilää? Mikä oli liturginen väri?
 • Mistä pappi puhui saarnassa?  (Saarna on se puhe, joka on evankeliumin jälkeen, ennen uskontunnustusta.)
 • Mikä oli paras virsi ja miksi?
 • Millaista oli osallistua virtuaalisesti jumalanpalvelukseen kotoa käsin?

Virtuaalijumalanpalvelukseen voit osallistua Hattulan seurakunnan Facebook-sivuilla tai Youtube-kanavalla sunnuntaisin klo 10 live­lähetyksessä.  Jumalanpalvelukset ovat katsottavissa myös jälkilähetyksinä.

 1. Virtuaalihuilis

Puuttuvat Huiliskäynnit ja passin ”vapaavalintaiset” tilaisuudet voi korvata osallistu­malla Virtuaalihuilikselle. Liittymislinkkiä on jaettu eri Whatsapp-ryhmissä, jos et ole sitä niistä saanut, laita viesti WA:ssa Joonakselle numeroon:  0456577146

Merkinnän saa kun tulee mukaan puhekeskusteluun ainakin puoleksi tunniksi (kuunteluoppilaanakin olo riittää!) tai on aktiivisesti tekstikanavilla mukana. Pyydä ohjaajalta (Joonas, Carita tai Aleksi) lupaa merkinnän laittamiseen.

Virtuaalihuilis on auki tiistaina ja torstaina kello 1519.

 1. Musiikkitilaisuus ja musatapahtuma

Rippikoulupassin musiikkimerkinnät:

Rippikouluissa kautta maan lauletaan lauluja Nuoren seurakunnan veisukirja 2020 -nimisestä laulukirjasta. Kuopion ev.lut seurakunnat tekivät lauluista kuuden ja puolen tunnin veisukirja­maratonin, joka löytyy YouTubesta osoitteesta

https://www.youtube.com/watch?v=QfYpFK2AuBE

Musiikkitilaisuus merkintä: Lue ensin tehtävään liittyvät kysymykset. Kuuntele linkistä haluamasi 20 laulua. Voit valita laulut järjestyksessä esim. laulut 1-20 tai 45-65 (tai mikä tahansa haluamasi pätkä TAI voit valita yksitellen lauluja sieltä täältä). Kirjoita ylös kuuntelemasi laulujen numerot ja laulujen nimet. Kuunneltuasi laulut valitse lauluista omasta mielestäsi parhaiten alla olevia kuvauksia vastaava laulu. Kirjoita jokaisen kohdan jälkeen laulun numero ja nimi. Voit myös kommentoida lopuksi lauluja ja kertoa ajatuksiasi niistä.

Musatapahtuman korvaus: Mikäli et päässyt osallistumaan kaikkien rippikoululaisten yhteiseen musatapahtumaan Hattulan kirkossa 9.2.2020, voit korvata käynnin seuraavasti. Lue ensin tehtävään liittyvät kysymykset. Kuuntele linkistä haluamasi 30 laulua. Voit valita laulut järjestyksessä esim. laulut 1-20 tai 45-65 (tai mikä tahansa haluamasi pätkä TAI voit valita yksitellen lauluja sieltä täältä). Kirjoita ylös kuuntelemasi laulujen numerot ja laulujen nimet. Kuunneltuasi laulut valitse lauluista omasta mielestäsi parhaiten alla olevia kuvauksia vastaava laulu. Kirjoita jokaisen kohdan jälkeen laulun numero. Voit myös kommentoida lopuksi lauluja ja kertoa ajatuksiasi niistä.

Mikäli sinulta puuttuu sekä kaikille tarkoitettu Musatapahtuma että musiikkitilaisuus, tee tehtävät erillisinä. Eli kuuntele Musatapahtumaan 30 laulua ja tee tehtävät ja musiikkitilaisuuteen saat merkinnän 20 laulun kuuntelusta ja niihin tehtävien tekemisestä. Kuuntele tehtäviin siis eri laulut.

Tehtävä

 1. Kirjoita nimesi ja rippikouluryhmäsi
 2. Nämä laulut kuuntelit (laita laulujen nimet ja numerot, esim: 45 Pelastaja)

 1. Vastaa laulunumerolla ja -nimellä
 1. Melodiansa puolesta mielenkiintoisin laulu on…
 2. Tämä laulun olen kuullut aikaisemminkin…
 3. Mielestäni lohduttava ja kannustava on laulu…
 4. Tästä laulusta pidin ehkä eniten…
 5. Tämä laulu olisi minusta ehkä helpoin oppia…

Tuleeko vielä mieleen, jotain mitä haluaisit kommentoida:___________________________________