Kinkereille saa tulla syksylläkin

13.9.2020 19.00

Pappien ja lukkarien ei ole enää pitkiin aikoihin tarvinnut huolehtia lukutaito-opetuksesta eikä kuulustella kansan osaamista.  Kinkerit ovat kuitenkin säilyneet osana Hattulan seurakunnan toimintaa monissa kylissä.

Nautimme yhdessäolosta ja kahvitarjoilusta, vaihdamme kuulumisia ja perehdymme papin johdolla vuoden kinkeriaiheeseen.  Välillä kanttori laulattaa virsiä.  Tilaisuus saattaa kestää noin kaksi tuntia.  Nykyään saa osallistua muunkin kuin oman kylän kinkereille – tervetuloa kauempaakin!

Kinkereitä pidetään usein seurakuntalaisten kodeissa.  Nyt, kun virustartuntojen ehkäisemiseksi on hyvä istua väljemmin, käytämme kuitenkin hyväksi eri puolilla pitäjää sijaitsevia isompia kokoontumispaikkoja.  Seurakunnan omissa tiloissa sopiva sali löytyy leirikeskuksen päärakennuksesta, kun uusi seurakuntatalo ei vielä ole valmis.

Syksyn kinkereitä:

* Sunnuntaina 20. syyskuuta kello 16 alkaen Valteen ja Salimäen kinkerit pidetään poikkeuksellisesti toisella puolen pitäjää Tömäjärven leirikeskuksessa, Tömäniementie 38.  (Härkätietä Tiiriön suunnasta tultaessa ei käännytä risteyksestä, jossa lukee "Tömäjärvi", vaan vasta Hattulan rajan jälkeen Kivijoentielle.)  Valteen-Salimäen diakoniapiiri järjestää yhteiskuljetuksen, joka lähtee Parolan Säästöpankkitorilta kello 15.

* Sunnuntaina 4. lokakuuta kello 17 alkaen Suotaalan, Lahdentaan ja Lepaan kinkerit Tyrvännön kylätalossa, osoite Tyrvännöntie 1000.

* Sunnuntaina 25. lokakuuta kello 17 alkaen Merven, Suontaan ja Tenholan kinkerit Vanamajalla, osoite Kirjoituskalliontie 300, mukana lähetystyöntekijä.