Ehtoollinen tarjolla paastonaikana joka pyhä

10.2.2021 13.57

Viime vuoden maaliskuusta lähtien Hattulan seurakunnassa on joka viikko suoratoistettu internetissä videokuvattu jumalanpalvelus.  Seurakunnan jumalanpalvelukseen voi siis osallistua "etänä" silloinkin, kun yleiset kokoontumisrajoitukset estävät kirkkoon tulemisen.  Ehtoollisella käyminen ei kuitenkaan onnistu internetin välityksellä.  Tämän vuoksi, hiippakuntamme piispan ohjeiden mukaan, ehtoollista on tarjolla niin, että messussa pyhitettyä leipää ja viiniä jaetaan kirkossa messun jälkeen.  Seurakuntalaiset voivat silloin käydä ehtoollisella yksitellen tai pienissä ryhmissä.  Tämä poikkeusjärjestely toteutettiin ensimmäisen kerran 24.1. Hattulan kirkossa, ja laskiaissunnuntaina 14.2.2021 ehtoollinen jaetaan tällä tavoin Tyrvännön kirkossa.

Pääsiäiseen johdattava paastonaika alkaa tuhkakeskiviikkona 17. helmikuuta.  Tuhkakeskiviikon tilaisuutta ei tänä vuonna järjestetä, mutta sen jälkeen paastonajan jokaisena sunnuntaina, sunnuntaista 21. helmikuuta palmusunnuntaihin 28. maaliskuuta, ehtoollinen on tarjolla.  Jos kokoontumisrajoituksia on edelleen niin, että messu toimitetaan suljetuin ovin, ehtoollinen jaetaan kirkossa kello 10 alkaneen messun jälkeen kello 11.1512.00 (joinakin pyhinä kello 12.15:een asti).  Kirkossa saa silloin olla korkeintaan neljä ehtoollisella kävijää kerrallaan.  Jos taas seurakunta voi kokoontua kirkkoon, ehtoollinen jaetaan messussa eikä enää jälkeenpäin.

Videon suoratoisto internetissä jatkuu joka tapauksessa.  Hattulan kirkossa kuvattujen tilaisuuksien suoratoisto tapahtuu seurakunnan YouTube-kanavalla.

Uutista on päivitetty 26. helmikuuta:  ehtoollisella kävijöitä saa olla kirkossa kerrallaan enintään neljä (aiempi rajoitus seitsemän).