Hattulan seurakunnan hautausmaat

Hattulan hautausmaa

Hattulan hautausmaa on perustettu v. 1858. Hautausmaa on seurakunnan suurin ja sen muistomerkit kertovat sykähdyttävällä tavalla menneistä sukupolvista, sukujen ja yksittäisten ihmisten historiasta. Hautausmaan Kirkkotien puoleinen rinne pidetään niittynä lintuja ja perhosia ajatellen. Katso hautausmaan kartta.

Pyhän Ristin hautausmaa

Pyhän Ristin kirkon kiviaidan sisäpuolella on Hattulan vanhin hautausmaa. Sinne on haudattu hattulalaisia jo vuosisatoja. Tämä hautausmaa ei ole enää käytössä. Kirkon itäpuolella on nykyinen, käytössä oleva hautausmaa, joka on perustettu vuonna 1921. Katso hautausmaan kartta.

Tyrvännön hautausmaa

Tyrvännön hautausmaa sijaitsee Tyrvännön kirkon ympärillä. Sinne on haudattu lähinnä tyrväntöläisiä 1800-luvun alusta lähtien. Aikojen kuluessa hautausmaata on laajennettu useaan otteeseen. Katso hautausmaan kartta.

Vanhin, keskiaikainen Tyrvännön hautausmaa sijaitsee Lepaan keskiaikaisen kivisakariston ympärillä. Se ei ole enää käytössä.

Ohjeita hautausmaalla käyttäytymiseen:

-Emme suosittele led-kynttilöiden käyttöä. Led-kynttilät ovat elektroniikkaromua, joiden kierrätykseen hautausmailla ei ole mahdollisuutta.

-Hautausmailla on kompostijae-keräysastioita keväästä syksyyn. Niihin tulee laittaa vain kompostoituvaa jätettä. Kukkalaitteiden muoviosat kuuluvat sekajätteeseen.