Lehti hiirenkorvalla

Aikuisille

Syyskaudella 2022 seurakunnassa järjestetään yksittäisiä tilaisuuksia monista eri aiheista.  Erityisesti aikuisia varten ovat mm. seuraavat:

13.9. kello 18 pyhiinvaeltajan ilta seurakuntatalossa:  kuvia, kokemuksia ja ajatuksia pyhiinvaelluksesta.

27.9. kello 18 Taizé-ilta seurakuntatalossa, kertojana Taina Heikkilä.

25.10. ja 8.11. kello 18 raamattutunnit Hattulan kirkon sakastissa, alustajana kappalainen Jouni Salko.

30.10. kello 17 kynttiläkinkerit Vanamajalla (Suontaan kartanon pohjoispuolella, osoite Kirjoituskalliontie 300).  Lapsetkin saa toki ottaa mukaan!

1.11. kello 17 muistojen ilta ja havukoristeen valmistus seurakuntatalossa.

15.11. kello 18 toisenlaisen lahjan ilta seurakuntatalossa:  hyvää tekevistä joululahjoista kertoo diakoniatyöntekijä Sari Airola.

Keskiviikkoiltoina 7.9., 21.9., 5.10., 19.10. ja 16.11. seurakuntatalossa on kaikille avoin iltahartaus kello 19.00 alkaen.  Ja muistathan äänestää seurakuntavaaleissa marraskuussa!  Jos kevätkauden 2023 aikuisten toiminnan suunnittelu kiinnostaa, tule tiistai-iltana 25.10. kello 19.15 palaveriin seurakuntataloon (sinne pääsee raamattutunnin jälkeen kirkolta kappalaisen kyydissä niin moni kuin autoon mahtuu).

Jumalanpalveluksista Hattulan seurakunnassa on yleistietoa sivulla Jumalanpalvelukset ja uskonelämä.  Yksittäisistä jumalanpalveluksista ja rukoushetkistä löytyy tietoa tapahtumahaussa.  Seurakunnan työntekijöiden lisäksi myös yksittäisillä seurakuntalaisilla voi olla palvelutehtäviä jumalanpalveluksessa:  kirkkoherra voi esimerkiksi antaa luvan avustaa ehtoollisen jakamisessa.

Jos uskoon liittyvät kysymykset askarruttavat mieltäsi tai syyllisyys painaa tai etsit paikkaasi elämässä ja seurakunnassa, asioita ei tarvitse jäädä hautomaan yksin.  Ota rohkeasti yhteyttä johonkin seurakunnan työntekijään!  Luottamuksellinen keskustelu ei ratkaise kaikkia pulmia mutta on usein helpottavaa.

Jos suunnittelet häitä, lisätietoa löytyy sivulta Häät.  Jos olet kirkon jäsen ja sinulle on syntynyt lapsi, tietoa kastejuhlan järjestämisestä on sivulla Ristiäiset.  Jos sinua ei ole kastettu tai jos rippikoulu jäi nuorena käymättä, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai nykäise pappia hihasta, niin katsotaan, miten asia järjestyy.

Huomattava osa seurakunnan tilaisuuksista on tarkoitettu kaikenikäisille tai nimenomaan aikuisille, vaikkei sitä erikseen mainittaisikaan.  Jos laulaminen sujuu, voit liittyä johonkin kuoroon tai musiikkiryhmään.  Jos sinulla on uusia ideoita, kerro niistä! 

Seurakunnan jäseniä, erityisesti aikuisia, tarvitaan kantamaan vastuuta seurakunnassa.  Jos asunnossasi olisi mahdollista järjestää vaikkapa kinkerit, kotisi voisi olla kertaluontoisesti seurakunnan kokoontumispaikkana.  Tai jos vaikka kerran tai kahdesti vuodessa haluaisit olla vapaaehtoisena keittiössä tai auttaa tavaroiden siirtelyssä, mainitsepa asiasta papille tai diakoniatyöntekijälle.  Palveluoperaatio Saapas kouluttaa vapaaehtoisia aikuisia toimimaan keskustelukumppaneina, avun antajina ja opastajina siellä, missä nuoret viettävät aikaansa.  Alueellamme toimii Vanajan Saapas.  Yleistietoa Saappaan toiminnasta löytyy Lasten ja Nuorten keskuksen verkkosivuilta.

Seurakunnan leirikeskuksessa Tömäjärvellä on monenlaisia leirejä, mutta joskus myös aikuisten iltoja, joihin voi tulla vapaasti ennalta ilmoittautumatta.  Kesän 2023 ohjelmasta ilmoitetaan keväämmällä.

Maanantaipiiri

Ma klo 12-14 Hattulan seurakuntatalossa, Parolantie 45.

Piirissä tehdään käsitöitä, askarrellaan ja keskustellaan. Hyvän Mielen Puodista voit ostaa tuotteita Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

 

Helmipiiri

kokoontuu ilmoitusten mukaan sovitusti Hattulan seurakuntatalossa. Piirissä ommellaan helmi-ikoneita ja koristellaan pääsiäismunia helmin ja paljetein. Tiedustelut Sari Airola 045 657 7145.

 

Virsiä ja Villasukkia ilta 

kokoontumiset ma klo 17 alkaen 23.1., 20.2., 20.3.2023 Hattulan seurakuntatalossa.

Tule sukkakutimesi kanssa veisaamaan virsiä ja neulomaan joko Hattulan kirkkosukkia tai omia sukkia omille ihmisille. Illan aikana myös tarjolla iltateetä ja pientä suolapalaa.

 

Keva kerho

Ma klo 17.30-19.00 talvikausi Juteinikodissa. Keväällä ja alkusyksystä Hattulan seurakuntatalossa. Tiedustelut Ritva Viitala 040 727 4052.

Nuorten aikuisten kehitysvammaisten kerho. Toiminnallinen kerho, jossa vietetään leppoisaa iltaa yhdessä (pelataan pelejä, kuunnellaan musiikkia ja askarrellaan).