hiirenkorvalla

Aikuisille

"Kirkon jäsenen tulee osallistua jumalanpalvelukseen, käyttää muutenkin armonvälineitä ja edistää seurakunnan tehtävän toteuttamista.
Kirkon jäsenen tulee noudattaa kristillistä elämäntapaa, solmia avioliittonsa säädetyllä tavalla, antaa kastaa lapsensa ja huolehtia heidän kristillisestä kasvatuksestaan."

‒ Näin lukee kirkolliskokouksen säätämässä Kirkkojärjestyksessä (1. luku, 5 §), ja onhan siinä tehtävää kirkon jäsenelle!  Toisaalta kukaan ei hae väkisin kirkkoon eikä sakota ehtoollisella käymättömyydestä, ja seurakunnassa on lupa olla myös väsynyt, epäilevä ja masentunut.  Joka tapauksessa seurakunta tarvitsee jäseniään toteuttaakseen tehtäväänsä.  Vastuuta on erityisesti seurakunnan aikuisilla jäsenillä.

Jumalanpalveluksista Hattulan seurakunnassa on yleistietoa sivulla Jumalanpalvelukset ja uskonelämä.  Yksittäisistä jumalanpalveluksista löytyy tietoa tapahtumahaussa.  Seurakunnan työntekijöiden lisäksi myös yksittäisillä seurakuntalaisilla voi olla palvelutehtäviä jumalanpalveluksessa:  kirkkoherra voi esimerkiksi antaa luvan avustaa ehtoollisen jakamisessa.

Jos uskoon liittyvät kysymykset askarruttavat mieltäsi tai syyllisyys painaa tai etsit paikkaasi elämässä ja seurakunnassa, asioita ei tarvitse jäädä hautomaan yksin.  Ota rohkeasti yhteyttä johonkin seurakunnan työntekijään!  Luottamuksellinen keskustelu ei ratkaise kaikkia pulmia mutta on usein helpottavaa.

Jos suunnittelet häitä, lisätietoa löytyy sivulta Häät.  Jos olet kirkon jäsen ja sinulle on syntynyt lapsi, tietoa kastejuhlan järjestämisestä on sivulla Ristiäiset.  Jos sinua ei ole kastettu tai jos rippikoulu jäi nuorena käymättä, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai nykäise pappia hihasta, niin katsotaan, miten asia järjestyy.

Huomattava osa seurakunnan tilaisuuksista on tarkoitettu kaikenikäisille tai nimenomaan aikuisille, vaikkei sitä erikseen mainittaisikaan.  Voit osallistua aikuisten raamattupiiriin tai uskonkysymysten pohdintaryhmään taikka liittyä johonkin kuoroon tai musiikkiryhmään.  Jos sinulla on uusia ideoita, kerro niistä!

Jos asunnossasi olisi mahdollista järjestää vaikkapa kinkerit, kotisi voisi olla kertaluontoisesti seurakunnan kokoontumispaikkana.  Tai jos vaikka kerran tai kahdesti vuodessa haluaisit olla vapaaehtoisena keittiössä tai auttaa tavaroiden siirtelyssä, mainitsepa asiasta papille tai diakoniatyöntekijälle.  Palveluoperaatio Saapas kouluttaa vapaaehtoisia aikuisia toimimaan keskustelukumppaneina, avun antajina ja opastajina siellä, missä nuoret viettävät aikaansa.

Seurakunnan aikuisia jäseniä tarvitaan myös päätöksentekoon.  Hattulan seurakunnan kirkkovaltuuston jäsenet valitaan joka neljäs vuosi seurakuntavaaleissa.  Vuoden 2018 seurakuntavaalien ennakkoäänestys tapahtuu 6.-10. marraskuuta, ja varsinainen vaalipäivä on 18. marraskuuta.  (Äänioikeus on 16 vuotta täyttäneillä jäsenillä.)