Lehti hiirenkorvalla

Aikuisille

Aikuisten ryhmätoiminta keskeytyi maaliskuussa 2020 pandemian vuoksi, eikä sitä käynnistetä uudelleen vielä keväällä 2022.  Erityisesti aikuisia varten maalis-, huhti- ja toukokuussa 2022 on kuitenkin muita tilaisuuksia tiistai-iltoina kello 18.00 alkaen:

1.3. Lähetyslaulujen ja -kuulumisten ilta seurakuntatalossa

15.3. Kirkkotekstiilien sanomaa:  Tutustumme kirkkotekstiilien symboliikkaan ja Hattulan seurakunnassa käytössä olleisiin ja oleviin kirkkotekstiileihin, johdattelijana kirkkoherra Virpi Järvinen.

29.3. Raamatun kasvit, Matti Erkamo kertoo.

12.4. Ristin tiellä (passiodraama, esitykset kello 18 ja 19)

26.4. Raamatun ja rukouksen ilta

10.5. Gregorius Suuren evankeliumisaarnat:  teol. tri Miikka Anttila kertoo suomentamastaan kirjasta

Alustavan suunnitelman mukaan Tömäjärven leirikeskuksessa järjestetään aikuisten grilli-ilta 24. toukokuuta.

Jumalanpalveluksista Hattulan seurakunnassa on yleistietoa sivulla Jumalanpalvelukset ja uskonelämä.  Yksittäisistä jumalanpalveluksista ja rukoushetkistä löytyy tietoa tapahtumahaussa.  Seurakunnan työntekijöiden lisäksi myös yksittäisillä seurakuntalaisilla voi olla palvelutehtäviä jumalanpalveluksessa:  kirkkoherra voi esimerkiksi antaa luvan avustaa ehtoollisen jakamisessa.

Jos uskoon liittyvät kysymykset askarruttavat mieltäsi tai syyllisyys painaa tai etsit paikkaasi elämässä ja seurakunnassa, asioita ei tarvitse jäädä hautomaan yksin.  Ota rohkeasti yhteyttä johonkin seurakunnan työntekijään!  Luottamuksellinen keskustelu ei ratkaise kaikkia pulmia mutta on usein helpottavaa.

Jos suunnittelet häitä, lisätietoa löytyy sivulta Häät.  Jos olet kirkon jäsen ja sinulle on syntynyt lapsi, tietoa kastejuhlan järjestämisestä on sivulla Ristiäiset.  Jos sinua ei ole kastettu tai jos rippikoulu jäi nuorena käymättä, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai nykäise pappia hihasta, niin katsotaan, miten asia järjestyy.

Huomattava osa seurakunnan tilaisuuksista on tarkoitettu kaikenikäisille tai nimenomaan aikuisille, vaikkei sitä erikseen mainittaisikaan.  Jos laulaminen sujuu, voit liittyä johonkin kuoroon tai musiikkiryhmään.  Jos sinulla on uusia ideoita, kerro niistä!

Seurakunnan jäseniä, erityisesti aikuisia, tarvitaan kantamaan vastuuta seurakunnassa.  Jos asunnossasi olisi mahdollista järjestää vaikkapa kinkerit, kotisi voisi olla kertaluontoisesti seurakunnan kokoontumispaikkana.  Tai jos vaikka kerran tai kahdesti vuodessa haluaisit olla vapaaehtoisena keittiössä tai auttaa tavaroiden siirtelyssä, mainitsepa asiasta papille tai diakoniatyöntekijälle.  Palveluoperaatio Saapas kouluttaa vapaaehtoisia aikuisia toimimaan keskustelukumppaneina, avun antajina ja opastajina siellä, missä nuoret viettävät aikaansa.  Alueellamme toimii Vanajan Saapas.  Yleistietoa Saappaan toiminnasta löytyy Lasten ja Nuorten keskuksen verkkosivuilta.

Seurakunnan aikuisia jäseniä tarvitaan myös päätöksentekoon.  Hattulan seurakunnan kirkkovaltuuston jäsenet valittiin viimeksi vuoden 2018 seurakuntavaaleissa, ja seuraavat vaalit ovat tulossa marraskuussa 2022.  (Äänioikeus on 16 vuotta täyttäneillä jäsenillä.)

Seurakunnan leirikeskuksessa Tömäjärvellä on monenlaisia leirejä, mutta joskus myös aikuisten iltoja, joihin voi tulla vapaasti ennalta ilmoittautumatta.  Kesän 2022 ohjelmasta ilmoitetaan keväämmällä.