Vuoden 2020 rippikoululeirit Hattulan seurakunnassa:

Koronavirusepidemia aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä tämän kesän rippikoululeireillä. Leirit pidetään sovittuina aikoina, mutta kiinnittäen erityistä huomiota turvaväleihin ja hygieniaan. Myös konfirmaatiot järjestetään etukäteen ilmoitettuina päivinä, mutta pienissä ryhmissä. Ohjeet on laadittu yhteistyössä paikallisen terveysviranomaisen kanssa ja niitä päivitetään tarvittaessa.

Leirillä ollaan pienemmissä ryhmissä

Rippikoululeiri (24-25 nuorta) jaetaan kahteen opetusryhmään (12-13 henkeä). Rippikoulun päiväohjelma (oppitunnit, ruokailut, aika peseytymiseen) pidetään näille kahdelle ryhmälle erikseen. Kenties vain iltaohjelma ja iltahartaus (väljästi ulkona, jos mahdollista) pidetään koko leirille yhdessä. Myös isoset ovat jakautuneena näihin kahteen ryhmään.

Tömäjärven leirikeskuksessa majoitutaan mökeissä. Opetusryhmät muodostetaan mökkien perusteella. Kolmen mökin asukkaat muodostavat yhden opetusryhmän. Tällä tavalla vähennetään kontakteja opetusryhmien välillä.

Konfirmaatiopäivänä kumpikin opetusryhmä jaetaan kahteen osaan. Tämä pienempi (n 6 henkeä) ryhmä konfirmoidaan yhdessä.

Kiinnitetään huomiota terveyteen ja turvallisuuteen.

Leirillä ei vierailla eikä leiriltä poistuta muuta kuin aivan pakollisessa tapauksessa. Tässä tilanteessa on erittäin tärkeää, että kipeänä ei tulla leirille. Jos henkilöllä on selvittämättömästä syystä johtuva ylähengitystieinfektio, leirille osallistumisesta tulee olla yhteydessä hoitavaan lääkäriin.

Konfirmaatiosta

Konfirmaatiomessu on tavanomaista lyhyempi. Konfirmaatiokuvaa ei oteta koko leiristä, mutta koostettu kuva neljästä pienryhmästä on mahdollista saada. Jokaista nuorta kohti kirkossa voi olla 5 vierasta. Kirkossa noudatetaan turvavälejä ja ehtoollisella noudatetaan erityisesti käsihygieniaa. Rippikoulun työntekijät ja isoset eivät tänä vuonna vieraile kodeissa.

Konfirmaatio tapahtuu siis neljässä osassa. Valitettavasti emme voi ottaa perheiden toivomuksia kellonajasta huomioon, vaan konfirmaatioryhmien jako tapahtuu leirimajoituksen pohjalta, turvallisuussyistä.

Leirien ohjaajat:

Kesä 1

Aleksi Riikonen, rippikouluteologi,  puh. 040 8277 635                      aleksi.riikonen@evl.fi

Carita Rosberg, nuorisotyönohjaaja, puh. 050 5945 144                      carita.rosberg@evl.fi

Kesä 2

Joonas Oja, nuorisotyönohjaaja, puh. 045 6577 146                      joonas.oja@evl.fi

Jouni Salko, pappi (osa-aikainen), puh. 044 7474 050                      jouni.salko@evl.fi

Kesä 3

Miikka Anttila, pappi, puh. 050 3791 227                                miikka.anttila@evl.fi

Kesä 4

Huilis