seurakuntavaalien banneri uskottu toivottu rakastettu

Seurakuntavaalit 2022

Paikalliset seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein. Vaaleissa äänestetään kirkon ja sen seurakuntien tulevaisuudesta valitsemalla luottamushenkilöt nelivuotiskaudelle. Seuraavat seurakuntavaalit ovat 20.11.2022.

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

• Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus.
  • Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

Milloin vaalit järjestetään?

• Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 20. marraskuuta 2022.
  • Ennakkoäänestysaika on 8.-12.11.2022.
  • Tarkemmat tiedot äänestyspaikoista ja äänestysajoista ilmoitetaan ennen vaaleja.

Sinustako seurakunnan luottamushenkilö?

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, tulevaisuuden kirkkoa tehdään nyt.

Kuka voi asettua ehdokkaaksi?

• Ehdokkaaksi voi asettua jokainen 18 vuotta täyttänyt seurakunnan konfirmoitu jäsen.
  • Vähintään kymmenen äänioikeutettua seurakunnan jäsentä voi perustaa valitsijayhdistyksen ja asettaa seurakuntavaaleissa ehdokkaita.
  • Ehdokasrekrytointivaihe on maalis-syyskuussa 2022.
  • Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022.

Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Valitsijayhdistyksen ehdokkaan suostumusLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Valitsijayhdistyksen asiamiehen vakuutusLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Luottamushenkilönä

• haluat kehittää oman seurakuntasi toimintaa
  • olet valmis sitoutumaan päätöksentekoon esimerkiksi seurakunnan taloudesta, strategiasta ja veroprosentista
  • tunnet seurakuntasi nykyisen tilanteen, sen toimintaa ja työntekijöitä
  • haluat tehdä hyvää.

Seurakunnilla on laaja toiminallinen ja taloudellinen itsenäisyys.

Seurakunnan ylin päättävä elin on kirkkovaltuusto, jonka seurakuntalaiset valitsevat seurakuntavaaleissa neljän vuoden välein. Kirkkovaltuusto johtaa seurakunnan toimintaa.

Kirkkovaltuusto valitsee kirkkoneuvoston, joka vastaa käytännön johtamisesta ja valmistelee asiat kirkkovaltuuston päätettäväksi

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022