lapsia seurakunnan kerhossa leikkimässä

Lapsille ja lapsiperheille

Koronatilanteen vuoksi, kaikki säännöllinen viikkotoiminta on peruttu (eli päiväkerhot, perhekerhot ja päiväkotivierailut) 31.5.2020 asti.

Jeesus nosti viereensä lapsen ja sanoi opetuslapsilleen:  "Joka minun nimessäni ottaa luokseen tämän lapsen, se ottaa luokseen minut." (Luukas 9: 47-48)

Kaikenikäiset kastetut vauvoista vanhuksiin ovat seurakunnan jäseniä.  Lapsen kastejuhlan järjestelyistä löydät tietoa sivulta Ristiäiset.

Hattulan seurakunta kokoaa alle kouluikäisiä lapsia yhteen erityisesti päiväkerhoissa ja perhekerhoissa, jotka kokoontuvat Parolassa Puuhiksella.  Päiväkerhossa lapset ovat ilman vanhempiaan; perhekerhossa myös lapsen tuonut aikuinen on mukana.  Kerhoissa on lapsille sopivaa toimintaa ja samanikäisten seuraa osaavien ohjaajien valvonnassa, kerhohartautta ja eväiden syöntiä unohtamatta.

Lapset ovat tervetulleita kaikkiin jumalanpalveluksiin, mutta vuoden mittaan järjestetään muutamia jumalanpalveluksia, joiden toteutuksessa erityisesti huomioidaan lapset ja heidän perheensä.  "Enkelikirkko", lasten ja perheiden joulukirkko ja pääsiäiskirkko,  Perhemessuun sisältyy ehtoollisen vietto. Syyskaudella 2019 suosittelemme erityisesti Mikkelinpäivän puistokirkkoa 29.9. klo 15 entisen seurakuntatalon puistossa (Parolantie 47) ja koko perheen seikkailua pimeässä Hattulan kirkossa 17.11. klo 17-19.

Kirkon jäsenet saavat käydä itsenäisesti, oman harkintansa mukaan ehtoollisella sitten, kun heidät on konfirmoitu.  Vuodesta 1979 lähtien Suomen ev.-lut. kirkossa on kuitenkin ollut voimassa sääntö, että kastettu lapsi, jota ei ole konfirmoitu, saa vanhempansa tai muun hänen kristillisestä kasvatuksestaan huolehtivan aikuisen seurassa ottaa ehtoollisen vastaan.  (Aikuisen on hyvä keskustella tästä lapsen kanssa jo ennen kirkkoon tuloa.)  Vaihtoehtoisesti lapsi voi saada siunauksen ehtoollista jakavalta papilta aikuisen, jonka seurassa lapsi kulkee, on hyvä mainita papille, annetaanko lapselle leipä ja viini vaiko siunaus.  (Siunauksen voi saada myös kastamaton henkilö.)  Hattulan seurakunnassa ehtoollisviini on yleensä alkoholipitoista, mutta perhemessuissa ja konfirmaatiomessuissa jaetaan alkoholitonta viiniä.

Seurakunta järjestää vuoden aikana viisi vuotta täyttäville yhteisen synttärijuhlan ja esikouluikäisille Pyhän Ristin kirkkoseikkailun.  Kouluiän saavuttaville lapsille on kirkossa erityinen juhla:  kouluun lähtevien siunaaminen.

YouTube-video

Ota yhteyttä

Vastaava lastenohjaaja
Parolantie 37
13720 Parola

Lomalla 3.6.20 alkaen 31.8.2020 saakka

 

 

lastenohjaaja
Parolantie 37
13720 Parola

Vastuualue perhekerhot sekä päivähoitoyhteistyö

Lomalla 12.8.2020

lastenohjaaja
Parolantie 37
13720 Parola

Vastuualue päiväkerhot

Lomalla 12.8.2020 saakka