Hattulan seurakunta

Seurakunnan toimistot ovat toistaiseksi evakossa Pappilanniemessä samassa talossa kuin kunnanvirasto, toisessa kerroksessa.  Toimistot ovat avoinna maanantaista torstaihin kello 9‒13.

Osoite:
Hattulan seurakunta
Pappilanniementie 9 (2.krs)
13880 Hattula

Kirkkoherranviraston puhelinnumero on (03) 6311520, sähköposti hattula.seurakunta[ät]evl.fi

Taloustoimiston puhelinnumero on 044 7474308.

Kirkkoherra on seurakunnan johtava pappi.  Kirkkoherra Virpi Järvisen puhelinnumero on 045 6578777 ja sähköpostiosoite virpi.jarvinen[ät]evl.fi.

Avioliiton esteiden tutkinta

Historiaa

Hattulan seurakunta on ollut olemassa yli 750 vuoden ajan.  Jo keskiajalla Hattulan Pyhän Ristin kirkko oli tunnettu pyhiinvaelluskohde.  Nykyisen Kalvolan seurakunnan alue kuului Hattulaan vuoteen 1661 asti.  Vanha kirkko palveli seurakunnan pääkirkkona 1850-luvulle asti, jolloin uusi Hattulan kirkko valmistui.

Tyrväntö oli vuosisatoja Hattulan kappeliseurakuntana, kunnes itsenäistyi omaksi seurakunnakseen 1906.  Vuonna 1979 Tyrvännön seurakunta liitettiin takaisin Hattulaan paitsi pohjoisimpia kyliä, jotka liitettiin Sääksmäkeen.  Tyrvännön kirkossa vietetään sunnuntain pääjumalanpalvelusta kerran kuussa. Muutaman kerran vuodessa vietetään jumalanpalvelusta myös Vuohiniemen rukoushuoneessa.

Nykypäivää

Hattulan seurakuntalaisia oli vuoden 2017 lopussa 7.727.  Vuonna 2017 seurakuntaan kastettiin 82 henkeä, kun taas kuolleita seurakuntalaisia oli 67.  Seurakunnassa on 23 vakituista työntekijää.  Toiminnan keskuksena olleesta Parolan seurakuntatalosta jouduttiin luopumaan vuoden 2016 alussa.  Nuorisotyötä ja lasten kerhoja varten on vuokrattu Parolasta väliaikaiset toimitilat, mutta toimistot ja useimpien työntekijöiden työtilat ovat toistaiseksi Pappilanniemessä.  Seurakunnalla on oma leirikeskus Tömäjärven rannalla.

Seurakunta kuuluu Tampereen hiippakuntaan ja Hämeenlinnan rovastikuntaan.

Marraskuun 2018 seurakuntavaaleissa valittiin Hattulan seurakunnan kirkkovaltuusto nelivuotiskaudelle 2019‒2022.  Vaalissa saivat äänestää seurakuntaan 15.8.2018 kuuluneet henkilöt, jotka olivat 16 vuotta täyttäneitä viimeistään varsinaisena vaalipäivänä 18.11.2018.  Vaalin tulokset löytyvät seurakunnan vaalisivulta.