Hattulan seurakunta

Seurakunnan toimistot ovat toistaiseksi Pappilanniemessä samassa talossa kuin kunnanvirasto, toisessa kerroksessa.  Toimistot ovat pääsääntöisesti avoinna ma-to kello 9‒13.

Osoite:
Hattulan seurakunta
Pappilanniementie 9 (2.krs)
13880 Hattula

Kirkkoherranvirasto on avoinna maanantaista torstaihin kello 9‒13.  Kirkkoherranviraston puhelinnumero on (03) 6311520, sähköposti hattula.seurakunta@evl.fi

Taloustoimiston puhelinnumero on 044 7474308.

Kirkkoherra on seurakunnan johtava pappi.  Kirkkoherra Virpi Järvisen puhelinnumero on 045 6578777, sähköposti virpi.jarvinen@evl.fi.

Avioliiton esteiden tutkinta

Historiaa

Hattulan seurakunta on ollut olemassa yli 750 vuoden ajan.  Jo keskiajalla Hattulan Pyhän Ristin kirkko oli tunnettu pyhiinvaelluskohde.  Nykyisen Kalvolan seurakunnan alue kuului Hattulaan vuoteen 1661 asti.  Pyhän Ristin kirkko palveli seurakunnan pääkirkkona 1850-luvulle asti, jolloin uusi Hattulan kirkko valmistui.

Tyrväntö oli vuosisatoja Hattulan kappeliseurakuntana, kunnes itsenäistyi omaksi seurakunnakseen 1906.  Vuonna 1979 Tyrvännön seurakunta liitettiin takaisin Hattulaan paitsi pohjoisimpia kyliä, jotka liitettiin Sääksmäkeen.  Tyrvännön kirkossa vietetään sunnuntain pääjumalanpalvelusta kerran kuussa. Muutaman kerran vuodessa vietetään jumalanpalvelusta myös Vuohiniemen rukoushuoneessa.

Nykypäivää

Hattulan seurakuntalaisia oli vuoden 2018 lopussa 7.492.  Vuonna 2018 seurakuntaan kastettiin 65 henkeä, kun taas 89 seurakuntalaista kuoli.  Seurakunnassa on 23 työntekijää (ja lisäksi kesäisin kausityöntekijöitä).  Toiminnan keskuksena olleesta Parolan seurakuntatalosta jouduttiin luopumaan vuoden 2016 alussa.  Nuorisotyötä ja lasten kerhoja varten on vuokrattu Parolasta väliaikaiset toimitilat, mutta toimistot ja useimpien työntekijöiden työtilat ovat toistaiseksi Pappilanniemessä.  Seurakunnalla on oma leirikeskus Tömäjärven rannalla.

Seurakunta kuuluu Tampereen hiippakuntaan ja Hämeenlinnan rovastikuntaan.

Marraskuun 2018 seurakuntavaaleissa valittiin Hattulan seurakunnan kirkkovaltuusto nelivuotiskaudelle 2019‒2022.  Vaalin tulokset löytyvät seurakunnan vaalisivulta.  Uusien valtuutettujen yhteystiedot löydät tästä.  Kirkkovaltuusto on nimittänyt seurakunnan hallintoa varten kirkkoneuvoston.