Saapas

Palveluoperaatio Saapas on ev.lut. kirkon yksi nuoriso- ja erityisnuorisotyön muoto, jota toteutetaan etsivän työn menetelmin. Tavoitteena on tarjota nuorisotyön palveluita myös niille nuorille, jotka viettävät aikaansa jossakin muualla kuin järjestetyn nuorisotoiminnan piirissä. Saapas toimii keskustelukumppanina, avun antajana ja opastajana, siellä missä nuoret aikaansa viettävät.

Saapas-ryhmässä voi toimia vapaaehtoinen, tehtäviinsä koulutettu täysi-ikäinen henkilö.

 

Saapas-ryhmän toiminta perustuu

  • vapaaehtoisuuteen
  • luottamukseen
  • avoimuuteen
  • jokamiehen oikeuksiin ja kansalaisvelvollisuuksiin

SAAPAS TARVITSEE VAPAAEHTOISIA!

Hattulan seurakunnan Saapas-ryhmä partioi Parolassa n. joka toinen perjantai-ilta ja lisäksi nuorten suosimina juhlapäivinä, kuten koulujen päättäjäispäivänä. Saapas hakeutuu nuorten suosimiin kohtaamis- ja oleskelupaikkoihin juttelemaan, auttamaan apua tarvitsevia ja olemaan aikuisena läsnä siellä, missä nuoret viettävät iltojaan.


 

Saappaaseen ovat tevetulleita kaikki täysi-ikäiset, jotka ovat kiinnostuneet etsivästä nuorisotyöstä. (mukaan voit tulla sinä vuonna, kun täytät 18, yläikärajaa ei ole!) Toimintaan voit tulla mukaan heti! Saat ensimmäisessä partiossa lyhyen informaation toiminnasta ja pidempi koulutus järjestetään kerran vuodessa vuoden aikana mukaan tulleille vapaaehtoisille.
Koulutus antaa valmiudet toimia etsivän nuorisotyön katupartioissa osana Saapas-ryhmää. Kurssin käyminen ei velvoita vapaaehtoistyöhön.

Olet ihme suuri ihme.Erityisnuorisotyö

Erityisnuorisotyön palvelut ovat luottamuksellisia, maksuttomia ja tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille Hattulalaisille ja heidän huoltajilleen!

Siis sinulle...

... Joka pohdit opintojasi..
... tai ihmissuhteitasi...

... päihteitä..
... suret...
... tai olet iloinen..
... haluat keskustella elämästä tai uskosta…

... olet huolissasi lapsestasi…


... tai kaipaat vaan kupposta kuumaa ja hetken istahtamista elämän keskellä